Могеріні обговорить з керівництвом Польщі гібридні загрози

Могеріні обговорить з керівництвом Польщі гібридні загрози

Укрінформ
Високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні обговорить у четвер у Варшаві гібридні загрози для європейського континенту в контексті проведення 8-9 липня у Польщі саміту НАТО.

Про це повідомив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує РАР

"Ми хочемо, щоб на цьому саміті прозвучали чіткі заяви з боку ЄС про готовність співпраці з Альянсом у сфері гібридних загроз", - заявив Щерський.

Він додав, що об’єднання зусиль НАТО і ЄС у цьому питанні, з одночасним збереженням автономії цілей і завдань кожної з цих організацій, може бути позитивним моментом.

Щерський підкреслив, що президент Польщі Анджей Дуда виступає за те, щоб на варшавському саміті Альянсу прозвучали з боку ЄС заяви про готовність до співпраці у подоланні цих загроз.

За словами міністра, у розмові з Могеріні Дуда також обговорить місце ЄС на міжнародній арені у контексті збереження нинішнього міжнародного ладу.

"Насамперед Польща і ЄС повинні стояти на сторожі збереження світопорядку на глобальному рівні, що спирається на повагу до міжнародного права", - наголосив він.

Крім того, Дуда обговорить з Могеріні східну політику ЄС і питання санкцій проти Росії. Він додав, що це питання безпосередньо пов’язане із збереженням світового ладу.

Крім президента Дуди, Могеріні також зустрінеться у Варшаві з прем’єр-міністром РП Беатою Шидло і главою польської дипломатії Вітольдом Ващиковським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-