Болгарія і Румунія наполягають на скасуванні віз з Канадою

Болгарія і Румунія наполягають на скасуванні віз з Канадою

Укрінформ
Прем'єр-міністри Болгарії та Румунії Бойко Борисов і Дачиан Чолош готують спільний лист на адресу уряду Канади з проханням відмінити візи для румунських і болгарських громадян.

Про це заявив болгарський прем'єр після зустрічі в Софії зі своїм румунським колегою, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми готуємо спільний лист, оскільки сповнені рішучості захистити права румунських і болгарських громадян. Запросили канадських міністрів відвідати наші країни і ознайомитися з шенгенськими системами охорони кордонів Болгарії та Румунії. Сподіваюся, що незабаром ми вітатимемо один одного з тим, що канадці, румуни і болгари зможуть їздити один до одного без віз", - заявив Борисов.

Прем'єр Румунії Дачиан Чолош також висловив сподівання, що візи з Канадою скасують і "несправедливе ставлення до Болгарії і Румунії залишиться в минулому".

Борисов і Чолош також обговорили питання двосторонніх відносин і зміцнення регіональної та трансграничної співпраці, безпеки зовнішніх кордонів Європейського Союзу.

Нагадаємо: раніше проблема безвізового режиму з Канадою та США для громадян ЄС обговорювалася і в Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-