США тиснуть на Москву, щоб вона змусила Асада виконувати обіцянки

США тиснуть на Москву, щоб вона змусила Асада виконувати обіцянки

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі нагадав главі російського МЗС Сергію Лаврову про обіцянки Москви натиснути на режим Асада, щоб примусити його виконувати взяті на себе міжнародні зобов'язання щодо перемир'я та забезпечення гуманітарного доступу в Сирії.

Як повідомив речник Держдепартаменту США Джон Кірбі, про це йшлося під час розмови міністрів по телефону в середу, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар продовжує й надалі продовжуватиме закликати міністра закордонних справ (Лаврова – ред.) використовувати вплив Росії, щоб у конструктивний, корисний і позитивний спосіб змусити режим (Асада – ред.) робити речі, які вони повинні робити відповідно до своїх міжнародних зобов'язань та резолюції Ради Безпеки ООН", - зазначив Кірбі.

Він уточнив, що цього разу сторони зосередились на необхідності забезпечення в Сирії доступу гуманітарної допомоги до районів, які досі перебувають у облозі сирійських урядових військ.

Відповідаючи на уточнююче запитання щодо заяв російської сторони про начебто досягнуті домовленості про співпрацю зі США у операціях проти ІДІЛ, Кірбі вкотре наголосив, що таких домовленостей не було.

"Жодних спільних операцій не було, і мені невідомо про плани почати будь-які спеціальні операції", - наголосив він.

Водночас представник Держдепу нагадав, що між міністерствами оборони США і РФ існує механізм забезпечення безпеки польотів в Сирії та Іраку, який використовується з метою уникнення інцидентів між силами РФ і коаліції.

Кірбі також зауважив, що глави зовнішньополітичних відомств не обговорювали докладно інших питань міжнародної політики.

"Сьогоднішня розмова з міністром Лавровим, головним чином, зосереджувалася навколо Сирії", - зауважив речник Державного департаменту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-