Латвійській армії дозволять знищувати дрони над військовими зонами

Латвійській армії дозволять знищувати дрони над військовими зонами

Укрінформ
Щоб захистити військові інтереси держави, латвійській армії буде дозволено садити або знищувати безпілотні літальні апарати, які будуть виявлені над військовими об'єктами або поблизу них.

Таке рішення було прийняте в остаточному читанні комісією Сейму з народного господарства, аграрних питань, середовища та регіональної політики, інформує Delfi.

"У законопроекті визначено, що командир Національних збройних сил або уповноважена особа зможе прийняти рішення про примусову посадку або знищення безпілотників (дронів), застосувавши вогнепальну зброю або спеціальні засоби", - йдеться в повідомленні.

На такий крок військові можуть піти, якщо безпілотники перебуватимуть над військовими об'єктами або поблизу них, в заборонених повітряних зонах, в короткочасно зарезервованих або в обмежених зонах, які необхідні для потреб латвійської армії.

У законопроекті також зазначається, що безпілотники можуть наражати на небезпеку військові аеродроми і авіаційні полігони, а також створити не контрольовані ризики розвідувальних дій і загрозу цілісності безпеки об'єктів.

Крім того, депутати комісії Народного господарства доручили уряду розробити і до 1 жовтня подати в Сейм законопроекти, які передбачають інші випадки, коли можна буде примусово садити або збивати безпілотники.

Зміни в законі в остаточному читанні ще має ухвалити Сейм.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-