США засудили спроби Пхеньяна розробити балістичну ракету

США засудили спроби Пхеньяна розробити балістичну ракету

Укрінформ
Офіційний Вашингтон категорично засудив намагання Північної Кореї розробити нову балістичну ракету, здатну нести ядерну зброю на кілька тисяч кілометрів, останній невдалий запуск якої відбувся у вівторок.

Про це заявив під час брифінгу у вівторок речник Білого Дому Джош Ернест, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати рішуче засуджують ракетні випробування, що проводяться Північною Кореєю", - наголосив представник адміністрації.

Він підкреслив, що США разом з усією міжнародною спільнотою "закликають Північну Корею утриматися від дій, які посилюють напруженість у регіоні та замість цього зосередитися на конкретних діях, спрямованих на виконанні її міжнародних зобов'язань".

Ернест наголосив, що американська сторона вважає такі дії Пхеньяна порушенням одразу кількох резолюцій Ради Безпеки ООН.

Він також зауважив, що розробка Пхеньяном ядерної зброї та ракет-носіїв, здатних доставляти її на великі відставні "становлять значну загрозу" для американських союзників в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, а також для самих Сполучених Штатів.

Речник Білого дому підкреслив, що офіційний Вашингтон обговорює питання порушень з боку КНДР з партнерами в регіоні, у тому числі про це йшлося під час останнього візиту президента Обами до країн Азії.

Як повідомляв Укрінформ, влада КНДР у вівторок провела невдалий запуск ракети середньої дальності "Мусудан", здатної вражати цілі на відстані до 4 тис. кілометрів. Як стало відомо, ракета вибухнула на мобільній пусковій установці у мить натискання кнопки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-