США вивчають можливу причетність РФ до ударів по населенню в Ідлібі

США вивчають можливу причетність РФ до ударів по населенню в Ідлібі

Укрінформ
Сполучені Штати вивчають питання про те, хто несе відповідальність за повітряний удар по цивільним об'єктам у сирійському місті Ідліб та вважають це однозначним порушенням домовленості про припинення вогню.

З відповідною заявою виступив у вівторок речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми продовжуємо вивчати те, що трапилось в Ідлібі", - зауважив Кірбі, додавши, що американська сторона поки не може сказати однозначно, чиїх рук ця справа.

"Очевидно, що вбивство цивільних є порушенням режиму припинення вогню", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

У цьому зв'язку він зауважив, що Сполучені Штати працюватимуть зі сторонами угоди про перемир'я, у тому числі з росіянами, щоб встановити деталі ситуації.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у вівторок Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила про авіаудар в місті Ідліб, де розміщується, переважно сирійська опозиція. Внаслідок удару загинули 23 людини. При цьому повідомляється про те, що це здійснили російські військові літаки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-