У Софії відбудеться саміт країн Процесу співпраці в Південно-східній Європі

У Софії відбудеться саміт країн Процесу співпраці в Південно-східній Європі

Укрінформ
У середу, 1 червня, в столиці Болгарії Софії під головуванням президента Росена Плевнелієва пройде ювілейний, 20-й саміт держав-учасниць Процесу співпраці в Південно-східній Європі (SEECP).

Форум пройде на території єдиного на Балканах технологічного парку «Софія Тех Парк», передає власний кореспондент Укрінформу.

У його роботі візьмуть участь керівники держав і урядів і міністри закордонних справ Албанії, Боснії і Герцеговини, Греції, Косово, Молдови, Македонії, Румунії, Словенії, Сербії, Туреччини, Хорватії, Чорногорії, генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр, а також представник Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерики Могерини.

Учасники зустрічі візьмуть ювілейну декларацію, в якій, як поінформували в прес-службі президента Болгарії, буде підкреслена ключова роль цього політичного формату, що став провідною платформою європейської та євроатлантичної інтеграції і зміцнення партнерських відносин у Південно-східній Європі.

В рамках саміту головування в організації буде передано від Болгарії до Хорватії.

Роботу форуму будуть висвітлювати близько 200 журналістів з 10 країн.

Процес співробітництва у Південно-східній Європі був утворений в 1996 році за ініціативою Болгарії. На першому форумі в Софії була прийнята Декларація про добросусідські відносини, стабільність, безпеку і співробітництво на Балканах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-