Олланд заявив, що не відступиться від трудової реформи

Олланд заявив, що не відступиться від трудової реформи

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що закон про трудову реформу, який кілька тижнів поспіль викликає у країні масові соціальні протести, буде прийнятий, принципові статті будуть збережені і загалом він сприятиме розвитку Французької Республіки.

Про це, як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, він заявив в інтерв’ю регіональному виданню Sud Ouest.

«Закон про трудову реформу (автор - міністр праці Франції Міріам Ель-Комрі) сприятиме корисному прогресу нашій країні, з його тексту не будуть видалені основна філософія та принципи, статтю 2 буде збережено», -  зазначив президент Олланд.

За його словами, стаття 2, у якій зазначається, що колективна трудова угода превалює над Трудовим кодексом Франції, і проти якої виступають профспілки, змінена не буде.

«Текст забезпечує більш високу продуктивність для бізнесу і надає нові права працівникам. Закон буде ухвалено, оскільки він є прогресивним і корисним для нашої країни, і я вважаю за потрібне, сказати, що він є перспективним», - зауважив Олланд, додавши, що остаточні обговорення по тексту угоди заплановані на наступний тиждень.

Відповідаючи на запитання журналіста, чи планує уряд скористатися законним правом і застосувати статтю 49-3 Конституції Франції, щоб «протиснути» потрібну йому редакцію закону, президент зазначив, що було би «краще, щоб цей текст був прийнятий без цього, але не ціною відмови від неї».

Нагадаємо: у Франції вже кілька тижнів поспіль тривають масові страйки та мітинги громадян, які виступають проти ухвалення закону про трудову реформу, що, на думку людей, обмежить їх у правах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-