До

До "трудового майдану" у Франції приєдналися залізничники

Укрінформ
Трудящі Національного товариства залізниці Франції (SNCF) розпочали у вівторок увечері багатоденний страйк.

Як передає ТАСС, сьогодні страйкарі вивели на лінії лише 60% запланованих за розкладом швидкісних експресів ТЖВ, що відіграють найважливішу роль у переміщенні тривалими маршрутами багатьох десятків тисяч трудящих на роботу і назад. Інші внутрішньорегіональні та міжрегіональні маршрути обслуговують лише 30% поїздів "Інтерсіте", 40% поїздів "Трансільєн" і 50% експресів ТЕР.

Учасники акції вимагають гарантувати їм на основі трудових договорів гідний рівень заробітної плати в найближчі роки, коли буде проводитися лібералізація сектору. Крім того, залізничники приєднуються до численних страйків протесту проти реформи трудового законодавства, наміченої французьким урядом.

Це вже восьмий ліком страйк французьких залізничників з березня цього року. Профспілки залізничників попередили, що нинішнє припинення роботи не обмежене у часі. Це означає, що страйк може тривати і до початку футбольного чемпіонату Євро-2016, що стартує 10 червня, значно ускладнивши прибуття глядачів з сусідніх країн.

У найближчі дні ситуація з страйками і роботою транспорту у Франції лише погіршиться. З четверга до неї приєднаються на кілька днів працівники Паризького автономного управління транспорту (RATP), а з п'ятниці - льотчики авіакомпанії Air France.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-