Справа Навального: поліція допитує головреда «Эха Москвы»

Справа Навального: поліція допитує головреда «Эха Москвы»

Укрінформ
На радіостанцію «Эхо Москвы» прийшли співробітники поліції, щоб допитати головного редактора сайту Віталія Рувинського у зв'язку з кримінальною справою відносно російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив у Тwitter головний редактор радіостанції Олексій Венедиктов.

«Співробітники УВС прийшли на «Эхо» у зв'язку з кримінальною справою проти Навального - хочуть допитати головного редактора сайту про розміщення його (Навального - ред.) блогу», - пише Венедиктов.

Пізніше сам Навальний повідомив у Тwitter про виклик на допит у зв'язку з кримінальною справою про наклеп: «Мене завтра викликають на допит у зв'язку з "наклепом" у блозі, а сьогодні ось на "Эхо" прийшли по мою душу».

19 травня стало відомо про те, що поліція Москви порушила кримінальну справу про наклеп щодо опозиціонера Олексія Навального. Справу порушено за заявою колишнього слідчого МВС Павла Карпова, який включений до списку санкцій «список Магнітського». Приводом послужили згадки Навальний в інтернеті фільму «Каста недоторканних», в якому йдеться про причетність слідчого у відставці до смерті юриста фонду Hermitage Capital Сергія Магнітського. У заяві Карпов підкреслює, що рішенням Міщанського суду Москви від 10 березня зазначені у фільмі відомості були визнані такими, що не відповідають дійсності і порочать його честь і гідність. Однак Навальний, за словами Карпова, продовжував поширювати статті із зображенням цих роликів і посилання на них на своєму сайті і на сайті «Эхо Москвы».

Олексій Навальний - політик, засновник Фонду боротьби з корупцією - неодноразово публікував викривальні матеріали про високопосадовців. Попередні кримінальні переслідування щодо нього опозиціонер пов'язував із громадською і політичною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-