Росія стає усе агресивнішою щодо сусідів - Столтенберг

Росія стає усе агресивнішою щодо сусідів - Столтенберг

Укрінформ
Росія стає усе більше агресивною щодо сусідів і змінює кордони силою. НАТО намагається реагувати на ці виклики і посилювати безпеку в регіоні.

Про це під час спільного брифінгу у Варшаві з міністром національної оборони Польщі Антонієм Мацеревичем заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг, інформує кореспондент Укрінформу у Польщі.

"Саміт (НАТО у Варшаві – ред.) відбудеться у критичний момент. Ми бачимо усе більш агресивну Росію, яка залякує своїх сусідів і змінює кордони силою", - заявив Столтенберг.

Він підкреслив, що НАТО відповідає на ці виклики і намагається здійснювати заходи зі зміцнення безпеки на континенті, що є найбільш активними після завершення холодної війни.

За його словами, усі рішення НАТО мають оборонний характер.

"Ми збільшуємо нашу передову присутність на сході, здійснюємо кроки щодо розташування багатонаціональних сил на ротаційній основі, а також розміщення складів озброєння в Польщі. Завдяки цьому Альянс показує силу і стабільність", - зауважив він.

Столтенберг зазначив, що НАТО намагається розширювати сферу стабільності за межами Альянсу, співпрацюючи з партнерами на сході і півдні і допомагаючи їм зміцнювати свої оборонні можливості.

"Якщо ці країни будуть стабільнішими, то ми будемо безпечнішими", - констатував він.

Саміт НАТО відбудеться 8-9 липня у Варшаві. На саміт прибуде близько 2 тисяч учасників з країн-членів і партнерів Альянсу, а також ряду міжнародних організацій. Під час варшавського саміту НАТО відбудеться засідання комісії НАТО-Україна. Українську делегацію на саміті повинен очолити президент Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-