Прем'єр Австралії пообіцяв референдум щодо легалізації одностатевих шлюбів

Прем'єр Австралії пообіцяв референдум щодо легалізації одностатевих шлюбів

Укрінформ
Прем’єр-міністр Австралії Малколм Тернбулл запевнив, що у разі переобрання коаліція проведе плебісцит щодо легалізації одностатевих шлюбів ще до кінця 2016 року.

Про це повідомила телекомпанія АВС.

«Ми намагатимемося зробити це якнайшвидше після виборів. З огляду на те, що вибори відбудуться 2 липня, у нас є достатньо часу до кінця цього року», – запевнив Тернбулл.

Однак коли буде завершено усю процедуру легалізації одностатевих шлюбів (проходження законопроекту через парламент) діючий глава уряду не уточнив.

Це найчіткіша заява Тернбулла із загаданої проблематики за останній час, оскільки у березні ц.р. він відмовився підтримати аналогічну пропозицію генерального прокурора Джорджа Брандіса.

У свою чергу опозиційна Лейбористська партія заявила, що у випадку їх перемоги на виборах, лейбористи не проводитимуть опитування, котре коштуватиме бюджету $160 млн. Замість «невиправданих витрат» теперішня опозиція пообіцяла проголосувати за відповідні зміни до законодавства впродовж 100 днів від того часу, як сформує уряд.

За останній час громадська підтримка легалізації одностатевих шлюбів значно зросла і становить за даними опитування Fairfax-Ipsos 68 відсотків на користь і 25 відсотків проти легалізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-