МЗС Німеччини виступає за «розумні» санкції проти РФ

МЗС Німеччини виступає за «розумні» санкції проти РФ

Укрінформ
Німеччина не має наміру ставити Росію на коліна й готова «розумно» застосовувати інструмент санкцій, залишаючи їх, тим не менш, в силі.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайер, виступивши на відкритій в понеділок щорічній дводенній конференції "Потсдамські зустрічі", яку проводить Німецько-російський форум, повідомляє кореспондент Укрінформу в Німеччині.

"В даний час, з нашої точки зору, правильним є і далі продовжувати тиск, але одночасно з санкційних інструментарієм... робити це розумно", - сказав міністр.

Штайнмаєр наголосив, що Європа повинна наполегливо продовжувати відстоювати свої позиції, якщо порушуються її принципи, але при цьому повинна прикладати сили заради розрядки і пошуку діалогу. Він нагадав, що завжди говорив, що санкції не є самоціллю, що вони повинні служити стимулом політичної поведінки, орієнтованого на подолання конфлікту.

“І санкції вже точно не спосіб поставити партнера на коліна. Ніхто не може бути зацікавлений у тому, щоб економічно зруйнувати Росію. Це безумовно не додало б безпеки в Європі", - підкреслив глава німецького МЗС, зазначивши, що небезпекою санкцій і контрсанкций є спіраль ескалації.

Дії за принципом "все або нічого", за словами Штайнмаєра, досі не наблизили сторони до імплементації мінських домовленостей". Міністр пропонує "встановити стимули для обох сторін, а саме: при істотному прогресі (в імплементації домовленостей, -ред.) повинно бути можливе поступове зменшення санкційного інструментарію".

Штайнмайера, за його визнанням, "дратує" те, що кожен раз, коли мова заходить про український конфлікт, йому доводиться чути одине і те саме питання: "чи впевнені Ви, що санкції будуть продовжені?" Дратує тим, що він не може відповісти на нього, тим, що не вважає це мірилом зусиль по вирішенню конфлікту, а також тим, що санкційний питання стає оцінкою єдності Європи. Таку постановку проблеми дипломат назвав змішуванням мети і засобів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-