Пілоти Air France погрожують страйками на Євро-2016

Пілоти Air France погрожують страйками на Євро-2016

Укрінформ
Пілоти найбільшої профспілки авіакомпанії Air France SNPL проголосували за проведення тривалого страйку проти оголошеного зниження зарплат.

При цьому офіційний представник профспілки SNPL не назвав точну дату проведення, страйку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми плануємо провести страйк проти зниження заробітної платні», - зазначив він, додавши при цьому, що акції протесту можуть відбутися вже у червні.

Згідно із чинним законодавством, організатори страйку зобов’язані оголосити про дату страйку мінімум за шість діб до її початку.

Раніше повідомлялося, що пілоти Air France неодноразово висловлювали незадоволення рішенням керівництва компанії знизити з 1 червня надбавки за нічні години з 50% до 40%. Профспілкові лідери дорікають керівництву авіакомпанії у «відсутності стратегії розвитку» та «безмежній економії».

При цьому джерела Укрінформу в столичному аеропорту Руасі - Шарля де Голля повідомляють, що у середньому пілот Air France щомісяця отримує близько 30 тис. євро.

Нагадаємо: останній страйк пілотів Air France, що відбувся у вересні 2014 року, тривав понад два тижні і став рекордним за тривалістю для авіакомпанії. Збитки національного авіаперевізника сягнули кількасот мільйонів євро.

Упродовж останніх 7 років авіакомпанія Air France-KLM зазнає збитків через конкуренцію з бюджетними авіакомпаніями. Разом з тим, торік група компаній стабілізувала ситуацію завдяки масовим скороченням, які викликали соціальний протест.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-