Керрі летить у турне говорити про глобальну безпеку

Керрі летить у турне говорити про глобальну безпеку

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі цього тижня розпочинає турне до Франції, Монголії і Китаю, де на високому рівні обговорюватиме питання безпеки, передусім, боротьби з тероризмом, стратегічного й економічного діалогу, а також регіональної співпраці.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Державного департаменту США, оприлюдненому в понеділок, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Парижі держсекретар Керрі перебуватиме з 2 по 4 червня. Він візьме участь у зустрічі міністерського рівня, яка організована французькою стороною, з питань миру на Близькому Сході", - йдеться в документі.

Крім того, Керрі проведе окрему зустріч з міністром закордонних справ країни Жаном-Марком Еро для "обговорення зусиль коаліції по боротьбі з ІДІЛ у Іраку й Сирії". При цьому зазначається, що сторони "обговорять також цілий ряд інших питань", однак конкретно не вказується, чи йтиметься під час зустрічі про врегулювання конфлікту на Донбасі.

Після Франції глава Держдепартаменту США відправиться до Улан-Батора, де проведе зустрічі з урядовцями Монголії та молодими лідерами.

У неділю, 5 червня Керрі прибуде з триденним візитом до Пекіна, де разом з міністром фінансів США Джейкобом Лью візьме участь у Восьмому американсько-китайському стратегічному і економічному діалозі. Як повідомили в Держдепі, сторони "обговорюватимуть проблеми й можливості, які стоять зараз перед двома країнами, в рамках широкого кола двосторонніх, регіональних і глобальних сфер, а також коротко- і довгострокових економічних та стратегічних інтересів".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-