Про негативні наслідки Brexit попередили й британські економісти

Про негативні наслідки Brexit попередили й британські економісти

Укрінформ
Дев'ять із десяти провідних економістів Великої Британії попереджають про негативні наслідки для економіки країни у разі виходу Британії з ЄС.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на результати проведеного серед більш як 600 британських економістів опитування газети Observer.

"Дев'ять з десяти провідних економістів Великої Британії, які працюють у фінансовому районі Лондона, малому бізнесі і наукових колах, вважають, що економіці буде завдано шкоди, якщо Британія вийде з Європейського Союзу", - йдеться у повідомленні.

Згідно з результатами опитування, 88% респондентів заявили, що можливий вихід Британії з ЄС поставить під сумнів перспективи економічного зростання країни протягом наступних 5 років.

Також 82% опитуваних економістів відзначили, що Brexit призведе до зменшення доходів населення.

Результати опитування стали серйозним аргументом для прем'єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона, який бореться за те, щоб Британія залишилася в ЄС. «Це опитування підтверджує переважну думку економістів - вихід із ЄС завдасть шкоди нашій економіці, зменшить кількість робочих місць і спричинить підвищення цін", - наголосив Кемерон.

Як повідомляв Укрінформ, референдум щодо членства Великої Британії в Євросоюзі відбудеться 23 червня 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-