Франція долучилася до пошуків

Франція долучилася до пошуків "чорних скриньок" EgyptAir

Укрінформ
Дві французькі компанії DOS (Deep Ocean Search) та Alseamar приєдналися до пошуків "чорних скриньок" пасажирського лайнера авіакомпанії EgyptAir Airbus A320, який зазнав катастрофи над акваторією Середземного моря.

Із проханням допомогти у пошуку бортових самописців, сигнал аварійного радіомаяка яких зафіксовано в районі падіння літака, офіційно звернулися представники єгипетської влади, повідомляє радіостанція RFI.

"Влада Каїра звернулася до французької компанії DOS, щоб спробувати розшукати "чорні скриньки" літака. Але пошуки… можуть розпочатися не раніше, ніж за 12 діб", - повідомляє ЗМІ.

За даними радіостанції, компанія Deep Ocean Search проводитиме пошукову операцію за допомогою спеціалізованого судна. "Корабель залишив Ірландське море минулої суботи і рухається у напрямку Середземномор’я. Крім того, йому доведеться уточнити координати району пошуку у єгипетських і французьких представників, що беруть участь у пошуковій операції", - зазначила RFI.

Крім того, за даними AFP, ще одна французька компанія, Alseamar, бере участь у пошуковій операції.

Згідно з даними джерела, близького до розслідування, три спеціальних літаки Alseamar, спроможні виявляти сигнали аварійного радіомаяка бортових самописців, вже знаходяться на борту корабля ВМС Франції Laplace, який минулого четверга залишив острів Корсику і прямує до місця катастрофи.

Раніше повідомлялося, що за даними єгипетського міністерства цивільної авіації, був виявлений сигнал аварійного радіомаяка від літака Airbus A320, який міг би зменшити райони пошуку. Час - проти учасників пошукової операції, оскільки авіаційний радіомаяк може передавати сигнали про місце знаходження "чорних скриньок" лише 4-5 тижнів, до повної розрядки акумуляторних батарей.

Літак Airbus A320 компанії EgyptAir, який вилетів з Парижа 18 травня о 23.09 у Каїр, зник з радарів близько 2.45 ранку, після того як зайшов у повітряний простір Єгипту. На борту літака перебували 56 пасажирів, у тому числі троє дітей, і 10 членів екіпажу. Більшість пасажирів на борту літака Egyptair – єгиптяни і французи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-