Євро-2016: ісламісти планували теракти на матчі Росія-Британія - ЗМІ

Євро-2016: ісламісти планували теракти на матчі Росія-Британія - ЗМІ

Укрінформ
Фанатичні послідовники ІДІЛ планували використати терористів-смертників, зброю і навіть безпілотні літальні апарати, оснащені хімічною зброєю, для атаки футбольних фанів Three Lions в Марселі на матчі Англія-Росія в ході Євро-2016.

Про це передає The Sun

"На ноутбуці Салаха Абдеслама, що планував атаки в Парижі та Брюсселі було знайдено план атаки на прихильників Англії, що мав статися 11 червня", - повідомляють поліцейські.

У правоохоронців є побоювання, що послідовники Абдеслама реалізують цей план.

Керівники британських спецслужб також побоюються, що ІДІЛ може спробувати розстріляти британських фанатів під час їх відпочинку в барах за межами офіційної фан-зони.

"Нас найбільше турбує те, що вони (терористи ІДІЛ – ред.) можуть спробувати скоїти це (теракти, направлені на британських фанів – ред.) за межами безпечних зон… Бари повні щасливих, п'яних хлопців, і це дуже легка мішень", - наголосив високий чиновник Вайтхолу, повідомивши про тісну співпрацю щодо цього із французькими колегами.

Як зазначається, на ноутбуці Абделаслама, виявленому у Брюсселі, було знайдено фотографії та посилання на історичний Старий порт Марселя, де вболівальники Трьох Левів збиратимуться протягом двох тижнів для відкриття гри Англії. Там також міститься інформація, що свідчить про змову з метою вбивства великої кількості футбольних фанів з використанням АК-47, смертників і, можливо, навіть безпілотних літаків, оснащених хімічною зброєю.

Фото: Wenn

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-