У парламенті Канади - український день

У парламенті Канади - український день

Укрінформ
У столиці Канади 30 травня пройде серія заходів під загальною назвою "Український день на парламентському пагорбі".

Як розповіла кореспондентові Укрінформу Світлана Кісільова, одна з організаторів акції, заходи будуть відкритими для усіх охочих, однак спрямовані передусім на інформування представників канадської влади про Україну.   

"Ми прагнемо показати канадським депутатам, сенаторам та урядовцям, що Україна багата не лише своїми традиціями, а й сучасними надбаннями. Ми посідаємо перші сходинки у світі за показниками аграрного, ІТ та інших секторів, наші люди заслужили визнання у багатьох сферах. З іншого боку, ми також нація, яка має історію боротьби. Зазвичай кривавої, але до кінця", - сказала Кісільова.

Акція розпочнеться із молебню за мир за участі священиків усіх конфесій навпроти будівлі федерального парламенту Канади. Охочі також зможуть відвідати виставку про українських воїнів різних епох, дізнатися про досягнення сучасної України з мультимедійної експозиції, і написати листівку для воїнів АТО. Увечері пройде урочистий прийом, на який запрошено багато законодавців та урядовців. "У нинішньому скликанні канадського парламенту багато людей, які стали депутатами вперше і мають дуже обмежене уявлення про Україну. Ми спробуємо розширити їх знання та розуміння", - зазначила Кісільова.

Організаторами акції виступили учасники українсько-канадської парламентської програми обміну (CUPP), які саме проходять стажування у федеральному парламенті Канади. Хоча "українські дні" на парламентському пагорбі у Оттаві відбуваються щорічно, нинішні заходи будуть особливо масштабні, оскільки програмі обміну виповнюється 25 років. Зокрема, грати для відвідувачів прийому буде всесвітньовідомий музикант Василь Попадюк,  з промовами виступлять тіньовий міністр оборони Джеймс Безан і один з найбільш авторитетних депутатів від правлячої Ліберальної партії Борис Вжесневський. Долучаться також члени української та інших дипломатичних місій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-