Прем’єр Японії хоче відкласти підвищення податків до 2019 – ЗМІ

Прем’єр Японії хоче відкласти підвищення податків до 2019 – ЗМІ

Укрінформ
Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе збирається відкласти заплановане підвищення податків у своїй країні на два з половиною роки, коли він, ймовірно, залишить прем’єрський пост.

Про це повідомляє AFP із посиланням на японські ЗМІ.

«Абе в суботу сказав своїм близьким соратникам, у тому числі міністру фінансів Таро Асо, що має намір відкласти заплановане підвищення податків до жовтня 2019 року», - йдеться у повідомленні.

Останнє підвищення податку з продажів у Японії відбулося у квітні 2014 року. Тоді уряд звинуватили у перешкоджанні економічному відновленню країни і кризі.

Як повідомляє видання, нині державна скарбниця Японії знаходиться «глибоко в мінусі», з державним боргом вдвічі більшим за розміри економіки. Підвищення податку, за словами експертів, є основним заходом, який допоможе країні виплатити державний борг, але «також може підірвати нестійке економічне відновлення Японії».

Раніше в уряді Японії повідомляли, що відкладуть давно заплановане підвищення податку тільки у разі «загрозливої ситуації».

Торік Токіо відклало підвищення податку з 8 до 10 відсотків на квітень 2017 року.

Прем’єрство Сіндзо Абе закінчується у вересні 2018 року, якщо керуюча Ліберально-демократична партія, в яку входить прем’єр, не вирішить продовжити його керівництво країною як винятковий захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-