Франція

Франція "витискає" з Google несплачені податки і на поступки не йтиме

Укрінформ
У Франції податкові органи розслідують діяльність IT-гіганта Google і планують отримати від нього значні кошти несплачених податків.

Про це заявив міністр фінансів республіки Мішель Сапен в інтерв'ю Reuters, повідомляє Німецька хвиля.

За словами міністра, влада не має наміру йти на поступки.

 "Ми не домовляємося, як британці, у нас є закон", - сказав Сапен, маючи на увазі прецедент у Великій Британії, де після вивчення схеми оптимізації податків компанії з нею досягнули угоди щодо доплати 190 мільйонів доларів США та підвищення ставки оподаткування.

Проте Франція веде розслідування щодо ухиляння від сплати податків, у його рамках 24 травня пройшли обшуки у паризькій штаб-квартирі Google.

Сума претензій до компанії не називається, проте, за даними джерел, ідеться про 1,8 мільярда доларів США.

Варто зауважити, що окремі країни ЄС чинять тиск на Google, оскільки компанія сплачує їм небагато податків: завдяки законодавству вона має змогу формально проводити усі угоди через зареєстроване в Ірландії відділення. Більш того, аналогічне розслідування Франція веде і стосовно мережі закладів швидкого харчування McDonald's, якій, за даними французького видання L'Expansion, загрожує 300 мільйонів євро штрафу.

Тим часом у Google зазначили, що діють у відповідності до французького законодавства. А от у McDonald's відмовилися коментувати розслідування - лише наголосили, що корпорація пишається тим, що є одним з найбільших платників податків у Франції.

Фото: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-