Росіяни неправильно сприймають припинення вогню - Ходжес

Росіяни неправильно сприймають припинення вогню - Ходжес

Відео
Укрінформ
Армія США розмістить в Європі танкову бригаду та артилерію вже на початку лютого і далі триматиме 4 тисячі військових на принципі ротації кожні 9 місяців.

Про це в інтерв’ю Громадському повідомив Бен Ходжес, командувач сухопутних військ США у Європі.

Він повідомив, що близько 4 тисяч солдат буде розміщено у Польщі, балтійських країнах, Румунії та Болгарії.

Ходжес також сказав, що американська армія зараз сфокусована на тому, щоб бути готовою підтримати партнерів та друзів альянсу, продемонструвати готовність виконувати свої зобов’язання.

"Для нас пріоритет №1 – це мати можливість призупинити подальшу агресію. Саміт НАТО у Варшаві, я думаю, покаже, що союз переходить від страхування до стримування", - зазначив Ходжес.

«Росія хоче зруйнувати єдність ЄС, зруйнувати єдність НАТО, створити слабкість та розділення. Я думаю, вони продовжать це робити. 7 тисяч російських військових досі перебувають у Грузії, на окупованих територіях без жодних легальних підстав. Росія досі має солдат у Придністров’ї. Вони досі займають Крим та воюють на Донбасі.

...Вони хочуть, щоб до них ставились як до суперсили. Росія має діяти як супер сила – бути відповідальною та шукати спосіб знизити напругу в регіоні», – говорить командувач.

"Сьогодні я був на кладовищі тут, у Львові. Я бачив могили українських солдат, які загинули в АТО. Мені нагадали, що тільки цього тижня вбито семеро солдат. Росіяни сприймають припинення вогню неправильно. І всі ці людські втрати є доказом цього".

"Важливо і те, що Росія використовує інформацію та дезінформацію, щоб збити людей з пантелику, щоб їх обдурити, щоб ускладнити розуміння того, що відбувається.

Пам’ятаєте, я сказав, що їхня мета – це зруйнувати союз та зробити незрозумілим те, що відбувається насправді? Це перше. Використання радіоелектронної боротьби на рівні, якого ми давно не бачили, дрони, які застосовуються на Донбасі. Знову ж таки, це те, чого раніше не було. Це все складники гібридної війни", - підсумував командувач.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-