Назарбаєв: у Казахстан буде залучено близько 9 мільярдів доларів

Назарбаєв: у Казахстан буде залучено близько 9 мільярдів доларів

Укрінформ
Казахстан до 2017 року планує мати безвізовий режим з 54 країнами і запровадить податкові преференції для інвестиційних проектів.

Про це на 29-му пленарному засіданні ради закордонних інвесторів в Астані заявив президент Нурсултан Назарбаєв.

"Якщо в 2015 році кількість країн з безвізовим режимом становила 35, то з 2017 року її буде доведено до 54. Запроваджуються податкові преференції у вигляді звільнення від податку на додану вартість при імпорті сировини і матеріалів, використовуваних для реалізації інвестиційних проектів", - наводить його слова Сіньхуа.

Він також повідомив, що в рамках програми співпраці з такими міжнародними фінансовими організаціями, як Світовий банк, ЄБРР, АБР, ІБР, протягом найближчих 5 років у країну буде залучено близько 9 млрд доларів на розвиток підприємництва, фінансового сектора, інфраструктури, електроенергетики, а також на проведення інституційних реформ. Поряд з цим, для підтримки програми індустріалізації залучаються іноземні інвестиції в обсязі близько 10 млрд доларів.

Нинішнє засідання ради пройшло на тему "Астана - міжнародний фінансовий центр". В його роботі взяли участь члени ради з казахстанської та іноземної сторони, керівники великих корпорацій, зацікавлених державних органів, представники ділових кіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-