Румунія розцінює заяви Путіна щодо ПРО як загрозу безпеці

Румунія розцінює заяви Путіна щодо ПРО як загрозу безпеці

Укрінформ
Позиція президента Росії Володимира Путіна щодо розміщення на території Румунії елементів протиракетної оборони можна розцінити як загрозу регіональній безпеці.

Про це йдеться в оприлюдненій заяві Міністерства закордонних справ Румунії у зв'язку із заявою президента РФ про те, що на розміщення протиракетного щита в Румунії і Польщі Росія вживе у відповідь заходи, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Позиція президента РФ свідчить про ігнорування реальної ситуації, про яку заявляли як Румунія, так і союзники Альянсу: протиракетна система в Румунії має виключно оборонний характер. Ця позиція може бути розцінена також, як загроза регіональній безпеці", - наголошується у заяві зовнішньополітичного відомства.

У МЗС підкреслюють, у зв'язку з цим, що, згідно з положенням Угоди про військову співпрацю між Румунією і США, протиракетний щит на базі Девеселу - оборонний, і він був побудований відповідно до положень Хартії ООН.

Румунія підкреслює, що елементи ПРО не спрямовані проти Росії.

Кілька днів тому на військовій базі Девеселу в Румунії був зданий в експлуатацію протиракетний щит, побудований за сприяння США.

Напередодні президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія вживе заходів у відповідь у зв'язку з розміщення елементів ПРО на території Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-