У Польщі

У Польщі "замінували" зразу понад десяток об'єктів

Укрінформ
Невідомі “замінували” понад десять багатолюдних об’єктів у Варшаві, Кракові, Катовицях, Ольштині та Вроцлаві. 

Після отримання електронних листів з повідомленням про мінування поліція здійснювала евакуацію людей з цих приміщень, однак вибухівки ніде не виявлено, інформує варшавський кореспондент Укрінформу.

“Поліція у п’ятницю перевірила понад десять об’єктів у кількох воєводствах Польщі після серії повідомлень про замінування. Вибухових матеріалів не виявлено, і зараз ведеться робота з виявлення зловмисників”,- повідомив представник управління польської поліції Антоні Жечковський.

За його словами, евакуація і перевірка об’єктів розпочалася після 13-ї (14-ї години) за київським часом відразу у кількох місцях. Йдеться, зокрема, про Варшавську фондову біржу, відділи регіонального національного телебачення TVP в Ольштині та Вроцлаві, торговельний центр Silesia City Center у Катовицях. У цих місцях було здійснено евакуацію, і піротехніки здійснювали перевірку об’єктів на предмет наявності там вибухівки.

У Польщі останнім часом почастішали неправдиві повідомлення про замінування. Зокрема, у березні-квітні двічі “мінувався” аеропорт “Модлін” поблизу Варшави, а також один раз аеропорт імені Шопена у Варшаві. У цих випадках зловмисників було виявлено.

У МВС Польщі завили нещодавно, що створять спеціальну групу, завданням якої буде підготовка юридичних рекомендацій щодо дій у випадках фальшивих повідомлень про тривогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-