Головний канадський військовий пророчить світові дедалі більше конфліктів

Головний канадський військовий пророчить світові дедалі більше конфліктів

Укрінформ
Кількість конфліктів у майбутньому лише збільшуватиметься, тож треба зосередитися на їх упередженні ще до початку активної фази протистояння.

Таку думку висловив начальник штабу оборони Канади генерал Джонатан Венс, передає кореспондент Укрінформу.

«Повної перемоги нині важко досягти та виміряти. Канада та наші союзники постають перед такими загрозами, що не завжди призводять до повного виграшу або програшу. Думаю, що слід направити увагу в бік попередження конфліктів», - сказав Венс.

За його словами, епоха «повного військового розгрому» минула, і нині країни постають перед потребою відновлення соціальної, економічної та політичної тканини націй та громад, в яких ведуться бойові дії, ще протягом боїв. «Наше навколишнє середовище розвивається. Не схоже, що конфлікти уповільнюються», - зазначив генерал.

На його переконання, це значить, що канадська армія має підвищити свою сумісність не лише зі своїми західними партнерами та збройними силами інших країн, а й внутрішніми державними структурами. «Необхідно розбудувати зв'язок із іншими департаментами, щоб різні рівні влади могли легко і терміново співпрацювати між собою в умовах надзвичайних ситуацій», - наголосив він.

Генерал також закликав до кращого розуміння причин конфліктів. «Необхідно краще продумати та глибше зрозуміти ситуацію перед застосуванням зброї. Ми не хочемо йти до тих місць у світі, де нам доведеться ворогувати із кимось через те, що ми перед тим товаришували із неправильними людьми», - підкреслив Венс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-