Російські війська у Придністров'ї загрожують регіональній безпеці - міністр

Російські війська у Придністров'ї загрожують регіональній безпеці - міністр

Укрінформ
Міністр оборони Молдови Анатол Шалару вважає, що перебування російських військ на території Придністровського регіону становить пряму загрозу не тільки для національної, а й регіональної безпеки.

Про це він заявив під час зустрічі в Софії з міністром оборони Болгарії Ніколою Ненчевим, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Незаконне перебування на території Придністровського регіону Молдови російських військ і озброєнь становить серйозну загрозу для національної безпеки, оскільки ці війська в будь-який момент можуть бути використані Росією для дестабілізації ситуації як у Молдові, так і в усьому регіоні, особливо з урахуванням ситуації в Україні», - зазначив Шалару.

Глава оборонного відомства Молдови висловився за поглиблення військового співробітництва з Болгарією у сфері реалізації низки оборонних проектів в рамках Північноатлантичного альянсу.

Міністр оборони Болгарії висловив занепокоєння політикою та гібридною війною, яку веде Росія, зазначивши, що Болгарія готується до міжнародної конференції з протидії гібридним загрозам.

Нагадаємо, на території невизнаного Придністров'я розташована Обмежена група російських військ (ОГРВ), а в селі Колбасна Рибницького району знаходяться військові склади, де ще з радянських часів зберігаються більше двадцяти тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-