Коаліція знищила командира ІДІЛ у Фаллуджі

Коаліція знищила командира ІДІЛ у Фаллуджі

Укрінформ
Міжнародна коаліція на чолі зі США знищила кілька десятків бойовиків та одного високопоставленого лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" в районі іракського міста Фаллуджа.

Про це повідомив у п'ятницю з Багдада речник коаліції, полковник армії США Стів Уоррен, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми знищили понад 70 бойовиків, у тому числі Махер Аль-Білаві, який був командиром сил ІДІЛ у Фаллуджі", - зауважив Уоррен.

Він уточнив, що за останні чотири дні коаліція завдала два десятки ударів із застосуванням авіації та артилерії в районі міста, які уразили також бойові позиції та вогневі засоби терористів.

"Це, звичайно, не змусить противника повністю припинити боротьбу, але це удар, який вносить хаос", - підкреслив Уоррен.

Фаллуджа - 300-тисячне місто за 50 км на захід від Багдада - стало першим, яке потрапило під контроль джихадистів в січні 2014 року.

18 травня прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок наступу на Фаллуджу. У наступі беруть участь армія, поліція, контртерористичні сили, бійці з місцевих племен і члени шиїтської мусульманської коаліції. Міжнародна коаліція на чолі з США надає авіапідтримку наступу. Іракські силовики залишили три коридори для виходу з міста цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-