Обама у Хіросімі: Ми не повинні недооцінювати здатність людей творити зло

Обама у Хіросімі: Ми не повинні недооцінювати здатність людей творити зло

Укрінформ
Президент США Барак Обама в рамках візиту на саміт Великої сімки (G7) до Японії відвідав Хіросіму, яку в серпні 1945 року Америка зруйнувала атомними атаками.

Про це повідомляє агентство AFP

"71 рік тому смерть впала з небес - і світ змінився", - сказав Обама про бомби, які "продемонстрували, що людство має засоби для самознищення".

Він разом із прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе вшанував пам'ять загиблих під час атомного бомбардування Хіросіми. Глава США  поклав вінок до меморіалу трагедії і виголосив промову. Обама також зустрівся з тими, хто пережив вибух. 

"Чому ми прийшли в це місце, до Хіросіми? Ми прийшли, щоб обміркувати вивільнену страшну силу в не настільки віддаленому минулому. Ми прийшли, щоб оплакати мертвих. Ми не повинні недооцінювати здатність людей творити зло. Всі, хто має ядерну зброю, зокрема й США, повинні знайти мужність жити без неї. Ми повинні знайти шляхи мирного, дипломатичного врегулювання конфліктів і рухатися до того, щоб повністю позбутися ядерної зброї", - сказав він.

Президент США не став вибачатися за бомбардування, наголошуючи на тому, що він не хотів би переглядати рішення свого попередника Гаррі Трумана в умовах війни.

Обама став першим президентом США, який відвідав Хіросіму.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе зазначив, що ця зустріч відкриє нову сторінку у відносинах Вашингтона та Токіо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-