РФ продовжує продовольче ембарго до кінця 2017

РФ продовжує продовольче ембарго до кінця 2017

Укрінформ
Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, реагуючи на прохання російських агровиробників, доручив продовжити продовольче ембарго, тобто заходи у відповідь Росії проти країн, які запровадили або приєдналися до санкцій проти Москви, не на рік, а до кінця 2017 року.

Про це повідомляє російське агентство Інтерфакс.

"Наші виробники неодноразово виступали за збереження продовольчого ембарго на аграрні товари і сільгосптовари з країн, які запровадили санкції щодо РФ або згодом до них приєдналися. Хочу сказати, що я доручив підготувати пропозиції з продовження заходів у відповідь не на рік, а до кінця 2017 року", - сказав Медведєв на зустрічі з членами Російського союзу промисловців і підприємців (РСПП).

Він відзначив, що буде підготовлено звернення до президента і формуючу необхідні рішення постанову уряду.

Як пише російське агентство, західні країни втратили від російського продембарго 9,3 млрд доларів, це порахували експерти аналітичного центру при уряді Росії у своїй доповіді "Продовольче ембарго: підсумки 2015 року".

Запровадження в 2014 році і подальше розширення продовольчого ембарго йшло шляхом охоплення дедалі більшої кількості країн і списку товарів санкцій. За охопленням перша хвиля ембарго виявилася наймасштабнішою: під її дію потрапив обсяг імпорту в Росію приблизно на 9,1 млрд доларів (за даними за 2013 рік). Розширення ембарго в 2015 році на Ісландію, Албанію, Чорногорію і Ліхтенштейн охопило ще 241 млн доларів (за даними 2014 року).

Продовольче ембарго діє в РФ з 7 серпня 2014 року щодо продукції із США, Євросоюзу, Австралії, Норвегії і Канади. У 2015 році воно було продовжено до 5 серпня 2016 року. З 13 серпня 2015 року до списку цих країн включено  Албанію, Чорногорію, Ісландію, Ліхтенштейн, які приєдналися до антиросійських санкцій, з першого січня 2016 року - Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-