НАТО звинуватило Іспанію у зраді інтересів альянсу - ЗМІ

НАТО звинуватило Іспанію у зраді інтересів альянсу - ЗМІ

Укрінформ
НАТО звинуватило Іспанію у зраді інтересів альянсу, оскільки Мадрид дозволяв десяткам російських бойових кораблів і підводних човнів проходити дозаправку на військовій базі за 30 кілометрів від Гібралтару.

Про це заявив представник конгресу США Джо Піттс в інтерв'ю газеті Times, повідомляє BBC.

"Те, що Іспанія дозволяє військовим кораблям Росії користуватися своїм портом у Сеуті, підриває солідарність усередині НАТО", - заявив конгресмен.

Як повідомляє газета, з 2011 року щонайменше 57 російських суден і підводних човнів пришвартовувалися в іспанському анклаві в Африці.

Військові аналітики кажуть, що російські кораблі заходять в іспанський порт так часто, що Гібралтар можна назвати чи не основною російської базою у Cередземномор’ї. Це провокує звинувачення у зраді Іспанією інтересів НАТО у світлі агресивних дій Росії в Україні і на міжнародній арені.

Сфера військового впливу Росії розширюється, оскільки вона отримує доступ до портів у південних морях. Завдання НАТО - обмежити такий доступ, упевнений конгресмен.

Готовність Іспанії надати допомогу російським пересуванням може бути і демонстрацією м'язів у суперечці за Гібралтар, зазначає газета.

Як повідомлялося, цього місяця британським морякам довелося зробити попереджувальні постріли у повітря після того, як іспанський патрульний катер наблизився на небезпечну відстань до американського атомного підводного човна, що заходив у порт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-