Велика сімка засудить територіальні претензії Китаю

Велика сімка засудить територіальні претензії Китаю

Укрінформ
Лідери країн G7 погодилися щодо необхідності «надіслати сигнал» Китаю щодо неприйнятності його морських територіальних претензій у західній частині Тихого океану.

Про це пише канадський суспільний мовник СВС.

«Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе вів дискусію про поточну ситуація у Південно-Китайському та Східнокитайському морях. Інші члени G7 погодилися із необхідністю надсилання чіткого сигналу», - розповів заступник керівника офісу прем’єра Хірошіге Секо.

Така позиція країн G7 викликала гостру реакцію втягнутого у територіальні суперечки із Японією Китаю. Речниця китайського МЗС Хуі Чануінг наголосила, що питання Південно-Китайського моря «не має нічого спільного із G7 або будь-ким з його членів». «Китай виступає рішуче проти намагань окремих країн накалити ситуацію навколо Південно-Китайського моря для власних здобутків», - зазначила Чануінг на брифінгу у Пекіні.

Нагадаємо, що Китай заявляє про свої ексклюзивні права на всю площу Південно-Китайського моря у той час, як інші країни басейну теж претендують на води, прилеглі до їх узбережжя. Щоб закріпити своє право на водойму, Китай створив у ній мережу штучних островів, на яких розмістив військову базу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-