Таїландець знайшов у лісі й роздав друзям наркотиків на $7 мільйонів

Таїландець знайшов у лісі й роздав друзям наркотиків на $7 мільйонів

Укрінформ
Таїландський збирач меду диких бджіл Прачуап Канпхет знайшов у лісі пакет амфетаміну на суму 7 мільйонів доларів і почав роздавати наркотик друзям, які мали потребу в грошах.

Це повідомляє в середу місцева газета Kom Chad Luek з посиланням на місцеву поліцію.

«У середині травня наркополіцейські звернули увагу на майже трикратне падіння цін на нелегальному ринку синтетичних наркотиків в провінції Аюттхайя. Незабаром через агентуру поліцейським вдалося з'ясувати, що якийсь житель провінції роздає таблетки друзям, у яких є борги, для виправлення їх фінансового становища», - зазначається в публікації.

Виявилося, Канпхет знайшов упасковку з 700 тисяч таблеток синтетичного наркотику амфетаміну на суму 7 мільйонів доларів.

Коли оперативники нарешті "вийшли" на щедрого дарувальника і затримали його, з'ясувалося, що Канпхет встиг роздати 200 тисяч пігулок. Інші на момент затримання перебували у нього вдома.

Канпхет, який заробляє собі на життя то збором сміття, то збором меду диких бджіл, зізнався поліцейським, що випадково побачив, як група людей ховала великий згорток у кущах на узбіччі лісової дороги. Потім люди поїхали на пікапі, що стояв неподалік, а Канпхет вирішив перевірити, що було сховано у згортку, і знайшов пакунок з наркотиками.

Видання пише, що поліцейські поки не зовсім довіряють інформації своїх агентів і підозрюваного про безкорисливу роздачі таблеток амфетаміну, проте жодні інші версії у справі поки не підтверджуються.

Канпхету висунуто звинувачення у зберіганні та розповсюдження наркотиків у великому розмірі, повідомляє газета.

Однак його діяння, підпадаючи під загальний зміст відповідної статті Кримінального кодексу Таїланду, все ж є унікальним, так як КК виходить з того, що наркотики поширюються з корисливих мотивів, а не роздаються безкоштовно. Слідство у справі Канпхета триває.

Фото: io9.gizmodo.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-