ЗМІ: Французькі банки не дадуть грошей Ле Пен на вибори

ЗМІ: Французькі банки не дадуть грошей Ле Пен на вибори

Укрінформ
Партія французьких націоналістів "Національний фронт", очолювана прихильницею Путіна Марін Ле Пен, яка балотуватиметься на посаду президента Франції у 2017 році, потрапила до "чорного списку" французьких банків і не отримає коштів на проведення виборної кампанії.

Про це повідомляє радіостанція Europe 1 з посиланням на джерела наближені до банківського сектору Франції.

"Марін Ле Пен наближається до президентської кампанії з упевненістю. Потрібно визнати появу сигналів для Національного фронту: у Європі зростає підтримка крайніх правих. Тим не менш, лишається одна деталь, яка гальмує (просування Ле Пен до мрії стати президентом Франції - ред.): донька Жан-Марі Ле Пена не має грошей, щоб фінансувати свою кампанію 2017 року", - зауважують на радіостанції.

Згідно з джерелами Europe 1, для фінансування своєї передвиборної кампанії в 2017 році Марін Ле Пен вже звернулася в іноземні кредитні установи. "Ще три тижні тому глава французьких націоналістів надіслала запити в 45 банків по всьому світу, в тому числі в Індії і Китаї", - зауважують джерела ЗМІ.

Повідомляється, що Ле Пен має намір звернутися до голови Федерації французьких банків Фредеріка Удеа (Frеdеric Oudеа), щоб з'ясувати ситуацію. Удеа, як зазначає Europe 1, одночасно є главою банку Sociеtе Gеnеralе, який раніше кредитував Національний фронт.

В грудні 2015 року на регіональні вибори партія Марін Ле Пен не отримала кредитів у французьких банках. Згідно з розрахунками журналістів для виходу Ле Пен у другий тур президентських виборів, Нацфронту потрібно 20 млн євро.

Раніше повідомлялося, що Марін Ле Пен розглядає можливість попросити кредит розміром 27 мільйонів євро в Росії. У вересні 2014 року Національний фронт вже отримував від Першого чесько-російського банку кредит розміром 9 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-