Пакистан без експертизи ДНК не підтверджує смерть лідера Талібану

Пакистан без експертизи ДНК не підтверджує смерть лідера Талібану

Укрінформ
Пакистан поки не може офіційно підтвердити загибель лідера Талібану Мулли Ахтара Мансура.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Пакистану Чаудрі Нісар Алі Хан, передає Reuters.

За словами міністра, знайдене поблизу кордону із Афганістаном тіло було обгоріле до непізнаваності, тож достеменне встановлення особи можливе лише після проведення експертизи ДНК. «Уряд Пакистану не може оголосити про загибель Мансура без наукового та юридичного підгрунтя», - сказав Алі Хан.

Водночас він наголосив, що використання США бойових дронів на території іншої держави «суперечить міжнародному законодавству».

«Заяви американського уряду, що будь-хто небезпечний для нього може бути вражений будь-де, суперечать міжнародному законодавству. Якщо усі країни почнуть застосовувати цей принцип, то в світі утвердиться право джунглів», - підкреслив міністр.

Він уточнив, що автомобіль, в якому рухався загиблий, вибухнув на території Пакистану, втім постріл у нього був завданий з іншої країни. Вірогідно, мається на увазі Афганістан, де розмішені більше 10 тис. військових США.

Як уже повідомляв Укрінформ, таліби оприлюднили заяву, де вперше визнали смерть Мансура і назвали його наступником на посту Маулаві Хайбатуллу Ахундзаде.

Знищення в Пакистані за допомогою безпілотника одного з лідерів Талібану Мулли Ахтара Мансура підтвердили президент США та глава Пентагону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-