Смерть лідера Талібану може повернути опальних командирів

Смерть лідера Талібану може повернути опальних командирів

Укрінформ
Загибель лідера афганського Талібану Мулли Ахтара Мансура може посилити та об’єднати повстанський рух, повернувши до влади командирів, які були в опалі.

Таку думку висловив високопоставлений член Талібану, міністр закордонних справ Афганістану у 1996-2001 роках Мулла Мухамед Гхус, передає АР. 

«Вбивство американським безпілотником лідера Талібану Мулли Ахтара Мансура заохотить до повернення керівників, які залишили рух після приходу у ньому до влади Мансура», - сказав Гхус.

Він підтвердив чутки про те, що загиблий керівник Талібану активно подорожував світом. «Талібан потребує фінансової та стратегічної підтримки, тож Мансур, як лідер руху, мусив подорожувати до різних місць», - зазначив Гхус.

Він також додав, що Іран виступав посередником у перемовинах між Талібаном та Росією. «Ми всі знаємо, що Іран та Росія нині пов’язані, тож, якщо Мулла Ахтар Мансур зустрічався з представниками Ірану, то про це знали і в Москві», - резюмував колишній міністр.

Нагадаємо, таліби оприлюднили заяву, де вперше визнали смерть Мансура і назвали його наступником на посту Маулаві Хайбатуллу Ахундзаде.

Знищення в Пакистані за допомогою безпілотника одного з лідерів Талібану Мулли Ахтара Мансура підтвердили президент США, глава Пентагону та самі бойовики. Однак міністр внутрішніх справ Пакистану заявив, що «не може заявити про це без вагомого наукового та юридичного підгрунтя». Поблизу тіла, яке, на його думку, ще треба остаточно ідентифікувати, знайшли пакистанський паспорт із кількома чинними візами, яким, вірогідно, користувався очільник Талібану для закордонних подорожей. 

Фото: topwar.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-