У США допускають можливість зараження тисяч людей вірусом Зіка

У США допускають можливість зараження тисяч людей вірусом Зіка

Укрінформ
Федеральна система охорони здоров'я США допускає, що кількість осіб, заражених вірусом Зіка на території країни, може сягати тисяч людей попри раніше оприлюднені дані про кілька сотень.

Про це заявила у вівторок у Вашингтоні перший заступник директора Центру контролю та профілактики захворювань доктор Енн Шакет, повідомляє телеканал ABC News.

"У США виявлено вже близько 500 осіб, які, ймовірно, були інфіковані вірусом Зіка. Водночас, оскільки близько 80% людей з інфекцією Зіка не проявляють жодних зовнішніх симптомів, вважається, що йдеться про тисячі людей, які прибули в США, але досі не знають, що були заражені вірусом Зіка", - заявила Шакет.

Вона пояснила, що така кількість викликає особливе занепокоєння, враховуючи те, що боротьба з поширенням комарів впродовж останніх років значно зменшилася.

"Реальність така, що один комариний укус вагітної жінки може призвести до того, що дитині буде завдано шкоди. Це феноменальна проблема", - наголосила Шакет.

Як повідомляв Укрінформ, лише минулого тижня Центр контролю та профілактики захворювань оприлюднив дані про приблизно 300 вагітних жінок у США, у яких наявність вірусу Зіка була підтверджена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-