Навчання НАТО у країнах Балтії зберуть 10 тисяч військових

Навчання НАТО у країнах Балтії зберуть 10 тисяч військових

Укрінформ
У червні в країнах Балтії пройдуть великомасштабні навчання НАТО Saber Strike-2016 ("Удар меча-2016"), в яких буде задіяно близько 10 тис. військовослужбовців з 13 країн-членів і країн-партнерів Альянсу.

Про це повідомляє Postimees із посиланням на Міністерство оборони Естонії.

"Навчання мають на меті поліпшення взаємодії країн-учасниць під час проведення воєнних операцій широкого спектра", - йдеться у повідомленні.

Навчання, які проходитимуть із 27 травня по 13 червня, організовують Сухопутні сили США в Європі.

Почнуться навчання з передислокації Сухопутних сил США Dragoon Ride II ("Драгунський похід II"). Під час цієї передислокації близько 1 тис. військовослужбовців США з 400 одиницями бойової техніки двома маршрутами переміщатимуться з Німеччини в Естонію із зупинками в Чехії, Польщі, Литві і Латвії.

Частина навчань Saber Strike-2016, яка проводитиметься у Литві, - міжнародні польові тактичні навчання "Залізний вовк-2016". Вони проходитимуть одночасно на військовому полігоні в Гайжюнай і військовому полігоні ім. генерала Сільвестраса Жукаускаса. Загалом у Литві тренуватиметься більш як  5 тис. військовослужбовців з 7 країн-членів НАТО.

Нагадаємо, наприкінці квітня на естонському військовому аеродромі Емарі проходили регулярні навчання ВПС шести країн НАТО, а також Фінляндії і Швеції Ramstein Alloy-1. 

Фото: Bryan Denton for The New York Times

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-