У Росії хочуть саджати за

У Росії хочуть саджати за "образу гімну"

Укрінформ
Верховний суд Росії схвалив законопроект про кримінальну відповідальність за образу російського гімну.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на одного з авторів ініціативи, російського сенатора Вадима Тюльпанова.

"Верховний суд РФ дав позитивний висновок на законодавчу ініціативу сенаторів Вадима Тюльпанова, Андрія Клишаса і депутата Держдуми Разиет Натхо, що передбачає кримінальну відповідальність за образу головного музичного символу Росії", - йдеться в повідомленні.

Законопроект прирівнює покарання за образу гімну до вже внесених до Кримінального кодексу положень про захист державного герба та прапора. Наголошується, що це пов'язано з рівним статусом трьох державних символів, який прописаний у статті 70 Конституції Росії.

Згідно з документом, наругою над гімном Росії є умисне спотворення музичної редакції або тексту державного гімну під час його публічному виконанні або опублікування в ЗМІ, включаючи інтернет. За образу гімну автори законопроекту пропонують карати обмеженням волі на строк до одного року, або примусовими роботами на той же строк, або арештом на строк від трьох до шести місяців, або позбавленням волі на строк до одного року.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що необхідність внесення змін обумовлена, в тому числі скандальною подією, коли при виконанні гімну Росії на одному з публічних офіційних заходів 8 травня в Севастополі були допущені грубі й образливі для державного символу спотворення слів і музики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-