У Франції дефіцит бензину та паніка на заправках через

У Франції дефіцит бензину та паніка на заправках через "трудовий майдан"

Укрінформ
П’ять з восьми нафтопереробних заводів Франції повністю зупинили виробництво через страйки працівників, які, виступаючи проти ухвалення нового трудового закону, ще й блокували більшість нафтосховищ.

У країні гостро відчувається дефіцит пального, на бензоколонках вишикувалися кілометрові черги, поширюється паніка та спалахують бійки, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

«У нас зранку черга, по обіді її довжина збільшилася у кілька разів. Така ситуація в усьому Паризькому регіоні. Проблема є досить серйозною, не знаю, що збирається робити уряд», - розповів Самір, працівник АЗС, розташованої у центрі французької столиці.

На його думку, дефіцит пального може спричинити зростання вартості бензину. «Ми лише сьогодні продали триденну норму», - зауважив Самір.

Як повідомляє телеканал BFM-TV, на кількох заправках через черги та тривале очікування сталися бійки. Загалом настрій водіїв близький до панічного.

Втім міністр фінансів Мішель Сапен сьогодні вранці заявив, що працівники нафтопереробних заводів страйкують «незаконно».

«Вони взяли у заручники Францію», - сказав він.

Напередодні прем’єр-міністр Мануель Вальс, перебуваючи з офіційним візитом в Ізраїлі, пообіцяв «евакуювати протестувальників із застосуванням сили, якщо вони не вгамуються».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-