Путін хоче лишити скандального генпрокурора

Путін хоче лишити скандального генпрокурора

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін вніс до Ради Федерації кандидатуру Юрія Чайки на пост Генерального прокурора Росії.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на главу комітету верхньої палати з конституційного законодавства Андрія Клішаса. 

"Копія документа (про внесення кандидатури Юрія Чайки на пост генпрокурора РФ. - Ред.) у мене є. Оригінал я скоро побачу. Коли буде оригінал, я поставлю його на розгляд комітету на завтра", - сказав Клішас.

П'ятирічний термін Чайки, який обіймає свій пост з 2006 року, спливає в червні. За словами Клішаса, комітет з конституційного законодавства і держбудівництва рекомендуватиме Раді Федерації розглянути питання про призначення Чайки на пленарному засіданні в середу.

Генеральний прокурор Росії Юрій Чайка опинився в центрі уваги ЗМІ після публікації розслідування Фонду боротьби з корупцією Навального, автори якого звинувачують членів його сім'ї та інших високопоставлених співробітників прокуратури в корупції і побудові бізнесу "на вимаганні, відкатах і рейдерстві", а також у зв'язках з угрупованням Сергія Цапка, члени якого в 2010 році вбили 12 людей у станиці Кущевська, і так званою "бандою ГТА", що організувала серію вбивств на автотрасі М4 "Дон".

Сам Чайка назвав це розслідування "брехливим" і заявив, що воно було "замовлено" британським підприємцем Уїльямом Браудером, керівником фонду Hermitage Capital, одним з ініціаторів прийняття в США "закону Магнітського". ФБК кілька разів намагався притягнути Чайку до відповідальності за ці висловлювання. Проте кожного разу суд відхиляв позови.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-