Меркель про гуманітарні проекти: Надто багато було обіцяно, а гроші не приходять

Меркель про гуманітарні проекти: Надто багато було обіцяно, а гроші не приходять

Укрінформ
На сьогодні фактично не створено надійну гуманітарну систему, гроші на проекти втрачаються, але Німеччина обіцяє збільшити свої внески.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, виступаючи у понеділок на відкритті гуманітарного саміту в Туреччині.

"Надто багато було обіцяно, а гроші на проекти зрештою не приходять", - відзначила Меркель.

При цьому вона пообіцяла 1 млрд дол. в якості внеску в Central Emergency Response Fund, ідею якого Німеччина активно підтримує, а також надавати далі всіляку допомогу. 

За словами Меркель, потрібний новий глобальний консенсус з гуманітарних принципів, оскільки те, що відбувається зараз, - «це, по суті, просто катастрофа». Вона підкреслила, що у Сирії, Ємені та в інших місцях постійно  зазнають бомбардувань лікарні, руйнуються медичні центри, гинуть лікарі, що йде в розріз з усіма гуманітарними принципами. 

На її думку, потрібно організувати, по можливості, функціонуючу систему гуманітарної допомоги, а не працювати від катастрофи до катастрофи. Зокрема, Меркель висловилася за створення моделі страхування паралельно з «класичним фінансуванням», відзначивши, що інструменти повинні доповнювати один одного. 

Глава німецького уряду також закликала сторони вчитися один у одного, переймати кращий досвід і об'єднати зусилля, у тому числі і для виконання прийнятого минулого року Порядку денного-2030. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-