У Латвії організатору турів у Крим висунули обвинувачення

У Латвії організатору турів у Крим висунули обвинувачення

Укрінформ
Прокуратура Риги висунула звинувачення організаторові турів в окупований Росією Крим.

Про це повідомляє Delfi з посиланням на прес-центр Генпрокуратури.

«Ризька окружна прокуратура пред'явила звинувачення особі за організацію туристичних поїздок у Крим», - зазначається у повідомленні.

Наприкінці квітня Поліція безпеки (ПБ) Латвії звернулася в прокуратуру Ризького судового округу з проханням розпочати кримінальне переслідування особи, яка організувала туристичні поїздки у Крим.

Кримінальний процес було розпочато за фактом порушення заборони ЄС надавати послуги, які безпосередньо пов'язані з туристичною діяльністю у Криму та Севастополі.

ПБ вважає, що зібрано достатньо доказів, щоб розпочати кримінальне переслідування щодо однієї фізичної особи за умисне порушення нормативних актів, які регулюють у Латвії застосування санкцій, встановлених законодавством ЄС та іншими міжнародними організаціями.

Як повідомлялося, 17 червня минулого року ПБ провела обшуки у компанії Mkbc Tour, що надавала послуги, пов'язані з туризмом у Криму й Севастополі.

Представник турфірми Елеонора Іванова раніше заявила, що в Крим було продано чотири путівки. За її словами, фірму не поінформували про те, що організовувати подорожі у Крим заборонено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-