Пан Гі Мун: Гуманітарна ситуація у світі - найгірша з часів Другої світової війни

Пан Гі Мун: Гуманітарна ситуація у світі - найгірша з часів Другої світової війни

Укрінформ
Гуманітарна ситуація в світі найгірша, ніж будь-коли з часів Другої світової війни, рекордна кількість людей потребують допомоги.

Про це сказав Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун, відкриваючи Всесвітній гуманітарний саміт у Стамбулі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Рекордна кількість людей потребують допомоги... Глобальна криза біженців є найгіршою з часів Другої світової війни", - наголосив Пан Гі Мун.

"Цивільні особи перебувають під атакою, як ніколи раніше", - наголосив він, вказавши, що багато жертв конфліктів сподіваються на гуманітарну допомогу.

За його словами, спільними зусиллями світова спільнота має зменшити кількість переміщених осіб вполовину до 2030 року.

"Я закликаю до зменшення вполовину кількості тимчасово переміщених осіб до 2030 року і пошуку кращих рішень для біженців і переміщених осіб на основі більш рівномірного розподілу обов'язків", - наголосив Генсек ООН.

Пан Гі Мун також закликав держави підтримувати міжнародні закони війни.

Як відомо, у Стамбулі в понеділок відкрився Всесвітній гуманітарний саміт ОНН.

Програма візиту передбачає проведення зустрічей глави Української держави з Президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном. На полях саміту Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей із лідерами держав. Зокрема, заплановані зустрічі з президентом Словаччини Андреєм Кіскою, прем'єр-міністром Королівства Нідерланди Марком Рютте.

Під час робочого візиту главу держави супроводжують міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш, нардепи - Мустафа Джемілєв та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-