Обама зняв заборону на поставки зброї В’єтнаму

Обама зняв заборону на поставки зброї В’єтнаму

Укрінформ
Президент США Барак Обама оголосив, що Вашингтон повністю скасовує заборону на продаж озброєння та військової техніки для В'єтнаму.

Про це повідомляє CNN.

«Президент Обама оголосив, що Сполучені Штати повністю зняли заборону на продаж військової техніки до В'єтнаму, яка діє вже протягом багатьох десятиліть», - йдеться у повідомленні.

В ході спільної прес-конференції з президентом В'єтнаму Чан Дай Куангом Обама сказав, що скасування заборони на летальну зброю було частиною налагодження більш глибокої співпраці з В'єтнамом у сфері оборони, і відкинув припущення, що воно спрямоване на протидію зростанню військового потенціалу Китаю.

"Замість цього головним було бажання продовжити нормалізацію відносин між США і В'єтнамом і покінчити із забороною, яка була запроваджена через ідеологічні розбіжності між нашими країнами", – сказав американський лідер.

Незважаючи на те, що В'єтнам і Китай є сусідами, які поділяють комуністичну ідеологію, Китай наполегливо посилює своє домінування в регіоні Південно-Китайського моря, що викликає роздратування В'єтнаму та інших південно-східних азійських сусідів і викликає стурбованість на міжнародному рівні.

США ухвалили рішення про скасування ембарго, попри на складну ситуацію із захистом прав людини у В'єтнамі.

Обама також подякував В'єтнаму за його постійну допомогу у вирішенні того, що він назвав "важкою спадщиною війни", зокрема йдеться про спроби знайти ветеранів, зниклих безвісти під час бойових дій, розмінування територій та боротьбу з наслідками застосування так званого "Агента Оранж" - гербіцидів, які США використовували під час війни у В'єтнамі для знищення листя в джунглях, щоб покращити видимість для своєї авіації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-