Катастрофа EgyptAir: Прокуратура Франції

Катастрофа EgyptAir: Прокуратура Франції "шерстить" паризькі аеропорти - ЗМІ

Укрінформ
Столична прокуратура спільно з підрозділами жандармерії на авіаційному транспорті (GTA) проводить ретельні перевірки у двох столичних аеропортах Парижа: Руасі-Шарль де Голль та Орлі.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Ми поки ні в чому не впевнені, але ця катастрофа (літака А320 - ред.) змусила нас розпочати цілу серію перевірок", - цитує Le Figaro фахівця з авіаційної безпеки.

За його словами, ніхто поки не стверджує, що стався теракт, і ніхто не покладає відповідальності на керівництво чи працівників паризького аеропорту Руассі-Шарль де Голль.

"Слідчі займаються перевірками для того, щоб не випустити з уваги жодну з версій", - зазначив співрозмовник газети, додавши, що перевіряючі шукають недоліки в ланцюжку контролю багажу та реєстрації пасажирів. Також перевіряються усі записи з камер відеоспостереження в зонах терміналу 1, де перебували пасажири рейсу EgyptAir і допитуються всі співробітники аеропорту, які займалися реєстрацією пасажирів, контролем і завантаженням багажу.

Газета нагадує, що раніше в паризьких аеропортах було виявлено кілька десятків салафістів (прихильників радикальних течій ісламу). У грудні 2015 року керівник компанії Aеroports de Paris Огюстен де Романе, заявив, що з початку року більш ніж 600 співробітників, які мали доступ в найбільш охоронювані зони двох столичних аеропортів - Руассі і Орлі, були позбавлені доступу до них.

Зокрема 84 співробітники були запідозрені в "радикалізації". Водночас ЗМІ нагадало, що лише в аеропорту Руассі-Шарль де Голль так звані "червоні дозволи" має близько 86 тис. осіб.

Як повідомлялося, літак А320 зник з екранів радарів уранці 19 травня над акваторією Середземного моря за півгодини до планової посадки в аеропорту Каїра. На його борту перебувало 56 пасажирів, переважно громадяни Єгипту та Франції, а також 10 членів екіпажу.

ВМС Єгипту виявили уламки літака, а також фрагменти тіл, багаж пасажирів та авіаційні крісла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-