США ліквідували високопоставленого лідера Талібану в Пакистані

США ліквідували високопоставленого лідера Талібану в Пакистані

Укрінформ
Лідер талібів Мулла Ахтар Мохаммад Мансур, ймовірно, був ліквідований в результаті авіаудару американських сил у Пакистані в суботу.

Про це повідомляє центральний американський телеканал CNN із посиланням на джерело в Пентагоні.

"За інформацією джерела, удар був проведений близько 6-ї ранку за Вашингтоном в суботу вранці у віддаленому районі на кордоні між Пакистаном і Афганістаном", - зазначається в повідомленні.

Основною ціллю операції був безпосередньо Мансур. Але також зазначається, що від удару загинув також ще один бойовик, який супроводжував його в автомобілі.

Пентагон підтвердив проведення операції, втім офіційно про ліквідацію терориста поки не заявляється, поки американські військові не завершать оцінку результатів.

"Мансур був лідером талібів і активно брав участь у плануванні терактів проти об'єктів у Кабулі та по всьому Афганістану, представляючи загрозу для цивільного населення країни й сил безпеки, а також американських співробітників і партнерів по коаліції",- зазначив з цього приводу речник Пентагону Пітер Кук.

За його словами,"Мансур був перешкодою на шляху до миру й примирення між урядом Афганістану й талібами, що виступають проти мирних переговорів з афганським урядом з метою припинення конфлікту.

Відомо також, що в операції був задіяний безпілотний літальний апарат, здатний нести на своєму борту високоточне озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-