Перший румунський космонавт назвав подорожі на Марс утопією

Перший румунський космонавт назвав подорожі на Марс утопією

Укрінформ
Перший румунський космонавт Думітру Прунаріу вважає ідею організації подорожей на Марс утопією, а «продаж ділянок землі на Місяці» - бізнесом.

Таку думку він висловив в інтерв'ю румунським ЗМІ у зв'язку з 35-річчям польоту в космос першого румунського космонавта, що відзначається в Румунії.

«Говорячи про подорожі на планету Марс, можу сказати, що це утопія. Природно, є багато ентузіастів цієї ідеї. Дивним, правда, виглядає інше: навряд чи хтось погодиться купити мандрівникам квиток в один кінець, щоб померти на іншій планеті. Це неетично. Не можна посилати людей на іншу планету, не даючи їм жодного шансу повернутися (якщо вони цього захочуть) назад, і померти там, де вони народилися. Тому що все, про що говорилося у відомому проекті Mars One, - це поки що теорія, адже планета ще не до кінця вивчена, багато речей залишаються загадкою для вчених», - зазначив Прунаріу.

Щодо продажу «ділянок землі» на Місяці, Марсі та Венері космонавт наголосив, що це чистий бізнес.

«Звичайно, виглядає романтично, коли ти говориш своїм друзям, що у тебе є ділянка землі на Марсі, тобто там, куди ти ніколи не потрапиш. Однак не можна забувати, що згідно з Угодою про космічний простір 1967 року, позаземний простір відноситься до сфери міжнародного права, а окремі планети не можуть належати тій чи іншій державі», - підсумував перший румунський космонавт.

Прунаріу разом з Леонідом Поповим здійснили свій політ у космос у 1981 році на борту станції «Союз-40».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-