Кілька тисяч канадських військових навчатимуться протистояти гібридним загрозам

Кілька тисяч канадських військових навчатимуться протистояти гібридним загрозам

Укрінформ
Понад 6 тис військових із Канади та більше тисяч зі США візьмуть участь у найбільших цьогорічних канадських військових навчаннях, присвячених реагуванню на традиційні та гібридні загрози.

Як повідомили у міністерстві оборони Канади, навчання під назвою MAPLE RESOLVE проходитиме з 23 травня по 6 червня у провінції Альберта.

«Це навчання надасть канадським офіцерам та рядовим унікальну можливість підвищити свою бойову готовність шляхом реагування на звичайні та гібридні загрози у спільному, інтегрованому, всенародному підході», - йдеться у повідомленні Міноборони.

За словами міністра оборони Харджита Саджана, під час тренування армія отримає змогу попрактикуватися у оперативному перекиданні підрозділів. «Це навчання чудово підходить для того, аби надати військовослужбовцям із сухопутних та повітряних сил можливість пройти реалістичне та динамічне тренування, необхідне для ефективних у бою мультизадачних сил», - наголосив міністр.

Він зазначив, що військовослужбовці завершать тренування «готовими розгорнутися будь-де у світі в інтересах Канади, маючи при цьому високу здатність до взаємодії із союзниками та партнерами».

Додамо, що в навчаннях братимуть участь більше 6 тис канадських військовослужбовців, 1200 американців та близько 150 британців. До виконання завдань буде залучено також 20 повітряних суден, броньовану техніку та іншу різноманітну зброю «для відточення навичок у реалістичному, мінливому та складному операційному середовищі»,

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-