Шведських депутатів закликали розширити санкції проти Росії

Шведських депутатів закликали розширити санкції проти Росії

Укрінформ
Президент Світового конгресу українців Євген Чолій під час візиту до Швеції закликав депутатів Ріксдагу розширити санкції проти Росії та підтримати Україну на її шляху до ЄС.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили у штаб-квартирі Світового конгресу українців.

«Президент СКУ спонукав Швецію бути незрушною в захисті незалежності і територіальної цілісності України та в підтримці її євроінтеграційних прагнень. Він закликав Швецію розширити цільові санкції проти Російської Федерації і не знімати їх до того часу, поки вона не буде повністю дотримуватись Мінських угод і не припинить незаконну окупацію Криму», - розповіли у СКУ.

Зокрема, Чолій закликав Швецію ухвалити закон, подібний до «Акту Магницького», «щоб запобігти подальшому грубому порушенню російськими владними структурами людських прав та допомогти звільненню українських політичних в’язнів». «Окремо президент СКУ наголосив на важливості протидії російській дезінформаційній кампанії, що спрямована на дискредитацію України та представлення їх державою, яка не відбулася», - додали в українській організації.

Іншими важливими темами перемовин стали ратифікація Угоди про асоціацію між ЄС і Україною та запровадження безвізового режиму для поїздок українців до Європи. «Проведені зустрічі були конструктивні та дали можливість на різних рівнях зміцнити зв'язки СКУ зі Швецією для подальшої співпраці в захисті незалежності і територіальної цілісності України та в забезпеченні миру і стабільності в Європі», - зазначив сам Чолій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-